Dowie Doole Vineyard

FilaSorb™

Protecting a wonderful design from unwanted sound saves the experience for this McLaren Vale Vineyard.

The McLaren Vale produces wines beloved around the world from its breathtakingly beautiful vinyards. To showcase both, Dowie Doole vineyards worked with designer Oli Scholz of Vinall Design to build an immersive wine tasting experience. Sustainability is the message of the design, where reclaimed rusted shipping containers meet wine-soaked barrel staves, with customers flowing from vineyard to public space to tasting room. The environment is stunning, but the sound inside those walls was not. The materiality of the metal and wood walls make a primary visual statement, and floors flowing from the outdoors can’t accept carpet, so Acoufelt went to the ceiling, fitting quiet Piano Black panels around lighting and infrastructure to protect the experience and the vision for Dowie Doole.

Related Projects

Panels and Screens

Pophouse

Wall

Waiting Room Install

Panels and Screens

Houston Waiting Room

Custom, Wall

Trinity College Install

Tiles and Shapes

Trinity Central

Custom, Wall

Acoufelt Ceiling Baffles Related Miami

Baffles

Related Group

Ceiling

Tiles

frog design

Ceiling